terug
(21-9-2012)
Ria Oomen-Ruijten (CDA)

Thijs Berman (PvdA)

Michael Cashman (Labour Party)

Tien Europarlementariërs willen actie tegen kastendiscriminatie


In totaal tien EuroparlementariŽrs van de fracties van sociaal-democraten, christen-democraten, conservatieven & reformisten, groenen en liberalen hebben twee series vragen gesteld aan de Commissie en de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken over de aanpak van kastendiscriminatie door de EU.
Bij de parlementariŽrs zijn vier Nederlanders: Ria Oomen-Ruijten (CDA), Esther de Lange (CDA), Thijs Berman (PvdA) en Peter van Dalen (ChristenUnie).

De EuroparlementariŽrs vragen aan Vice-President en Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, Catherine Ashton:

  • op welke manier ze kastendiscriminatie de afgelopen 12 maanden in de betrokken landen aan de orde heeft gesteld, en
  • of ze bereid is om kastendiscriminatie op te nemen bij alle communicatie en beleid van de EU tegen andere vormen van discriminatie. Zo nee, waarom niet?
Aan de Commissie stellen de EuroparlementariŽrs de volgende vragen:
  • Welke methoden en strategieŽn de Commissie tot nu toe heeft ingezet om er voor te zorgen dat de bilaterale hulp aan landen met kastendiscriminatie dit probleem aanpakt en effectief de armoede onder kastelozen vermindert.
  • Erkent de commissie kastendiscriminatie als een Ďdwarsdoorsnijdendeí mensenrechten- en ontwikkelingskwestie en kan zij samen met de buitendienst (EDEO) op alle niveaus strategieën ontwikkelen om dit probleem uit te bannen?
  • Welke maatregelen neemt de Commissie bij het plannen, uitvoeren en evalueren van toekomstige ontwikkelingssamenwerking met landen met kastendiscriminatie, om er voor te zorgen dat deze bijdragen aan het uitbannen van kastendiscriminatie en de negatieve gevolgen daarvan verlicht?
De volledige vragen zijn hier te vinden:


laatste wijziging: